Gershwin Gala
change_status
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1024
Geregistreerd  2013-05-26

The New Romanian Symphonic Orchestra wekt Gershwin-broeders tot leven

Gershwin Gala brengt PORGY & BESS Suite naar Nederland

PORGY & BESS-liefhebbers opgelet; voor het eerst in jaren kunt u in Nederland tijdens dit Gershwin Gala van de tijdloze PORGY & BESS Suite en jazzy Rhapsody in Blue genieten. Gebracht door The New Romanian Symphonic Orchestra & Choir, onder de bezielende leiding van dirigent Raymond Janssen. Het Nederlandse publiek heeft dit gezelschap inmiddels in het hart gesloten dankzij de prachtige uitvoeringen van onder andere de Carmina Burana, Lord of the Rings en de Avé Maria Kerstconcerten. Tijdens dit Gershwin Gala zullen de onevenaarbare Amerikaanse solisten Janice Dixon en Derrick Lawrence en de internationaal befaamde pianovirtuoos Antonii Baryshevskyi het geheel vervolmaken.

Muzikale meesterwerken op de grens van klassiek en jazz, een duo dat tot de grootste componisten en songwriters van de twintigste eeuw gerekend mag worden; natuurlijk gaat het over de befaamde broers George en Ira Gershwin. Iedere muziekliefhebber zal het beamen; composities van George Gershwin met teksten van zijn broer Ira zijn ultieme juweeltjes uit de populaire klassieke muziek. Niemand minder dan het 120-koppige The New Romanian Symphonic Orchestra brengt de meesterwerken van de gebroeders Gershwin tot leven op diverse locaties in Nederland. Een muzikaal eerbetoon onder leiding van dirigent Raymond Janssen en bijgestaan door de vermaarde Amerikaanse solisten Janice Dixon en Derrick Lawrence en pianovirtuoos Antonii Baryshevskyi.

PORGY & BESS Suite
Het Gershwin Gala brengt excellente composities waaronder Rhapsody in Blue, Girl Crazy en An American in Paris. Natuurlijk vormt de PORGY & BESS Suite het muzikale hoogtepunt uit het Gershwin Gala. Dit aangrijpende verhaal over de zwarte gemeenschap in Catfish Row sleurt u mee in een muzikale draaikolk van liefde en verdriet. Niet voor niets weten klassieke hits zoals It ain’t Neccessarily So, I Got Plenty of Nothing en natuurlijk Summertime, een wereldwijd publiek al ruim 80 jaar te beroeren. Binnenkort krijgt u eindelijk de kans om deze unieke uitvoering in Nederland te ervaren.

Unieke kans
Kenners kronen Janice Dixon tot ´Bess van de eeuw´ en bariton Derrick Lawrence weet als Porgy het publiek van Carnegie Hall tot de Staatsoper Berlin tot tranen te roeren. De Oekraïense pianovirtuoos Antonii Baryshevskyi maakt het gezelschap compleet en dankzij zijn kunsten zal Rhapsody in Blue ongeëvenaard klinken. Onthoud deze naam, want dit 25-jarige talent is reeds bedolven onder de prestigieuze internationale prijzen en trekt van Tokyo tot Buenos Aires volle zalen.

Kortom; een unieke kans die liefhebbers van de gebroeders Gershwin en PORGY & BESS niet mogen missen. Zorg dat u erbij bent!

Titel: Gershwin Gala

Subtitel: The New Symphonic Orchestra and Choir.

Uitvoerenden:
The New Romanian Symphonic Orchestra & Choir

Dirigent:
Raymond Janssen

Solisten:

Janice Dixon - sopraan
Derrick Lawrence - bariton
Antonii Baryshevskyi — piano

Programma:
Gershwin — An American in Paris
Gershwin — Girl Crazy
Gershwin — Rhapsody in Blue

Pauze

Gershwin — Porgy & Bess Suite

Voorprogramma: 45 minuten
Na pauze: 68 minuten

Waar & Wanneer:
Amsterdam - Het Concertgebouw; 13, 17 & 20 november 2016 20.15 uur
Rotterdam - De Doelen; 14 november 2016 20.15 uur
Apeldoorn - De Grote Kerk; 15 november 2016 20.00 uur
Arnhem - Eusebiuskerk; 18 november 2016 20.00 uur
Groningen - MartiniPlaza; 19 november 2016 20.00 uur

http://gershwingala.nl

  [ # 1 ] 25 May 2016 07:59 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

De volledige perstekst

GERSHWIN GALA BRENGT PORGY & BESS SUITE NAAR NEDERLAND
Uniek Gershwin Gala van The New Romanian Symphoniy Orchestra

TEC Entertainment brengt in November 2016 een uniek Gershwin Gala naar Nederland. Sopraan Janice Dixon, bariton Derrick Lawrence en pianist Antonii Baryshevskyi, begeleid door The New Romanian Symphoniy Orchestra and Choir, onder leiding van dirigent Raymond Janssen, presenteren wereldberoemde werken uit het oeuvre van George en Ira Gershwin. Het programma bestaat uit Rhapsody in Blue, Girl Crazy, An American in Paris, met als muzikaal hoogtepunt de wereldberoemde Porgy & Bess Suite. Het Gershwin Gala is uitsluitend te zien in Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn, Arnhem en Groningen

Porgy & Bess Suite
Voor het eerst in jaren kan het publiek in Nederland weer genieten van de befaamde Porgy & Bess Suite en andere klassiekers uit het beroemde repertoire van de broers George en Ira Gershwin. Porgy & Bess is een aangrijpend verhaal over de zwarte gemeenschap in Catfish Row en neemt u mee in een muzikale draaikolk van liefde en verdriet. Niet voor niets weten klassieke hits zoals It Ain’t Neccessarily So, I Got Plenty of Nothin’ en natuurlijk Summertime een wereldwijd publiek al sinds de première in 1935 te ontroeren.

Het oeuvre van George en Ira Gershwin staat nog altijd volop in de belangstelling. Hun musical An American In Paris trekt op Broadway volle zalen en werd bekroond met vier Tony Awards. Voor zijn musical Of Thee I Sing ontving George Gershwin de prestigieuze Pullitzer Prize en tot zijn bekroonde klassieke meesterwerken behoren onder andere Rhapsody In Blue, Concerto In F. en An American In Paris. Vanaf 1918 schreef George samen met zijn twee jaar jongere broer Ira meer dan 20 werken voor film en theater, waaronder hun meesterwerk Porgy & Bess. Ontelbare artiesten, van Elton John en Michael Bublé tot Ella Fitzgerald en Oleta Adams hebben werken van George en Ira Gershwin op hun repertoire staan.

Internationale solisten
Tijdens dit Gershwin Gala geven de wereldberoemde Amerikaanse solisten Janice Dixon en Derrick Lawrence en de internationaal befaamde pianovirtuoos Antonii Baryshevskyi acte de présence. Sopraan Janice Dixon speelt de grote rollen in de opera’s van Verdi, Mozart, Wagner en Strauss in internationale operahuizen en vertolkte de rol van Bess in Porgy & Bess over de hele wereld. Kenners kozen Janice Dixon zelfs tot ´Bess van de eeuw´. De Amerikaanse bariton Derrick Lawrence ontving vele internationale zangprijzen en vertolkte de rol van Porgy op podia van de befaamde Carnegie Hall in New York tot de Staatsoper Berlin. Daarnaast is hij te zien in een verscheidenheid aan rollen in operahuizen in Europa en Amerika. De Oekraïense pianovirtuoos Antonii Baryshevskyi is de solist in Gershwin’s Rhapsody in Blue. Dit 28-jarige talent ontving meerdere prestigieuze internationale prijzen en won onder andere de Arthur Rubinstein International Piano Master Competition. Zijn virtuoze pianospel brengt hem naar de internationale concertzalen en hij werkt met vooraanstaande orkesten uit de hele wereld.

Tijdens het Gershwin Gala worden de wereldberoemde werken van George en Ira Gershwin uitgevoerd door het 120-koppige The New Romanian Symphony Orchestra and Choir, onder de leiding van dirigent Raymond Janssen, die in Nederland geliefd is dankzij de prachtige uitvoeringen van o.a. de Carmina Burana en de Avé Maria Kerstconcerten.

Het Gershwin Gala is een unieke kans die liefhebbers van Gershwin niet mogen missen!

Waar & Wanneer:
Amsterdam   Het Concertgebouw     13, 17 & 20 november 2016   20.15 uur
Rotterdam   De Doelen         14 november 2016     20.15 uur
Apeldoorn   De Grote Kerk         15 november 2016     20.00 uur
Arnhem   Eusebiuskerk         18 november 2016     20.00 uur
Groningen   MartiniPlaza         19 november 2016     20.00 uur

Informatie en kaartverkoop:
Kaarten voor en informatie over het Gershwin Gala kunt u bestellen via de website: http://www.gershwingala.nl

Ook kunnen kaarten besteld worden via Plus Ticket (http://www.plusticket.nl - 026-3779736 - maandag t/m vrijdag: 09.00 — 17.00 uur) en Eventim (http://www.eventim.nl -0900-1353 - 7 dagen per week van 10.00 uur tot 22.00 uur — 45 cpm) en via de kassa’s van Het Concertgebouw, de Doelen en MartiniPlaza.