Muziektheaterstudent Fontys Conservatorium pakt zijn eindexamen groots aan.
change_status
West End Ster
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  2416
Geregistreerd  2004-02-17

Muziektheaterstudent Fontys Conservatorium pakt zijn eindexamen groots aan. De 23jarige Diederick Ensink doet 25 mei 2010 zijn eindexamen in de Concertzaal van Theaters Tilburg. Dit doet hij niet alleen, zijn theatrale solo-liedjesprogramma wordt begeleid door een 70-koppig symfonieorkest onder leiding van dirigent Jules van Hessen. “LEEF!”, een dik uur lang muziektheater met fantastische muzikale cadeautjes, persoonlijkheid, interessante gastsolisten, en lach en een traan. Kortom: een avond die ook voor onbekenden een feest belooft te worden! Bestel nu kaarten door te bellen naar de ticketservice van Theaters Tilburg (013-543 22 20) of bekijk de promofilm:

http://www.youtube.com/watch?v=mgkG1nvwLOs

  [ # 1 ] 12 May 2010 01:17 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Toch nog besloten een kaartje te reserveren; het zit al nagenoeg vol, dus dat is wel weer erg leuk voor Diederick

  [ # 2 ] 26 May 2010 10:07 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Soms wordt iets achteraf duidelijk. Zoals de vraag hoe een student even een orkest regelt, en ook nog eens een hele bekende Nederlandse zanger met m een duet laat zingen.

Leef was de titel, maar Lef was de indruk. Met het orkest op het podium dat een spannend muziekje speelde (klonk bekend, maar waarvan. Pirates of the Caribbean misschien, al was het niet het bekende thema daarvan) keken we naar een filmpje van Diederik. We zagen hem aan het eind snellen naar het theater, en uiteraard kwam hij volledig bepakt binnen toen het filmpje was afgelopen.
Diederik genoot zichtbaar van de aandacht van de nagenoeg volle zaal; en zo klein is de concertzaal van Tilburg helemaal niet. Hij zong, musicalnummers en gewone songs, en speelde altviool, een andere discipline waarin hij goed is.
Meest opvallend moment is, na een ode aan Brabant en Tilburg het nummer Brabant. Na het eerste couplet horen we ineens Guus Meeuwis, en terwijl ik nog dacht: flauw om hem ertussen te mixen, kwam Guus zelf het podium op.

Diederik is een allercharmante entertainer, die misschien niet een absolute topzanger is, maar wel weet hoe je een publiek behaagt. Ook al was dit thuispubliek; ze braken de tent af en trakteerde hem op een enorme en terechte ovatie. Een schitterend einde van een opleiding.


En die antwoorden? Hij speelde al bij de dirigent van het orkest (of dat dit orkest was weet ik niet) en uit een blaadje dat we achteraf kregen bleek dat hij aan Symfonica in Rosso heeft meegedaan (de Guus link).