[za 26-1] Open dag - De Acteerschool Rotterdam
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Rotterdam, 9 januari 2013

De Acteerschool Rotterdam organiseert open dag op zaterdag 26 januari

Kennis maken met het vakmanschap van het acteren

Sinds 2008 leidt De Acteerschool Rotterdam een nieuwe generatie professionele acteurs op, die hun vak weten te combineren met de uitdaging van het cultureel ondernemerschap. Hiermee vergroot de toekomstige acteur zijn of haar kans op een levenslange carrière. Wie kennis wil maken met het vakmanschap van de moderne acteur kan hiervoor op zaterdag 26 januari terecht op de Open Dag van De Acteerschool Rotterdam. Die dag biedt deze unieke Rotterdamse acteursopleiding alle nieuwe en toekomstige HBO studenten de gelegenheid om actief kennis te maken met de verschillende opleidingstrajecten, de studenten en docenten, maar ook om een spelworkshop van Michel Sluysmans bij te wonen. De Open Dag start om 12.00 uur en vindt plaats in De Theaterschool aan de Pieter de Hoochweg 222, in het centrum van Rotterdam.

Studenten van De Acteerschool Rotterdam volgen de specialisatie Theater en Maatschappij als onderdeel van de bacheloropleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming van de Hogeschool Rotterdam. Na de opleiding zijn de studenten beroepsacteur en studeren zij af met een hbo-diploma met de internationaal erkende titel Bachelor of Social Work. Afgestudeerden zijn inmiddels terug te vinden in uiteenlopende functies in theater, televisie en film, maar ook als coach bij onder meer veranderingstrajecten bij bedrijven of overheid. Het zijn maatschappelijke en culturele ondernemers, dan weer theatermakers op scholen of bij culturele instellingen.

Vanaf de start is De Acteerschool Rotterdam gevestigd op een geen beter denkbare plek dan in De Theaterschool aan de Pieter de Hoochweg 222. Nabij het eigenzinnige Lloydkwartier, het historische Delfshaven en de oevers van de Rotterdamse Coolhaven. Het statige gebouw telt maar liefst drie eigen theaterzalen en beschikt over talloze professionele spel, dans- en zangstudio’s. Op dit moment volgen zo’n 40 studenten een opleiding aan De Acteerschool Rotterdam.