Ryan van den Akker & Gisela Douwes geven Valentijnsdagconcerten
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Ryan van den Akker & Gisela Douwes

Zangeres Ryan van den Akker, onder andere bekend van musicals van Joop van den Ende , en pianiste Gisela Douwes gaan op Valentijnsdag (14 februari) miniconcerten geven bij mensen thuis. De enige voorwaarde is dat er een piano of keyboard aanwezig is.

Het duo is te boeken als Valentijnscadeau in Maastricht en omstreken. Zij zullen op de afgesproken tijd voor de deur staan en in de huiskamer een klein liefdesconcert verzorgen.

Behalve Valentijnsconcerten is het duo ook inzetbaar voor een bruiloft, bedrijfsfeest maar ook een optreden in een zorginstelling.

Van den Akker is op donderdag 16 januari te gast bij “Goeiemiddag Limburg”, een programma van L1. Daar zal zij onder andere haar toekomstplannen met Douwes toelichten.

  [ # 1 ] 22 February 2014 09:37 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Ryan van den Akker is terug. Na jaren van afwezigheid in de grote theaters van Nederland, is in de afgelopen maanden in het diepste geheim aan een comeback gewerkt.

De afgelopen jaren heeft Ryan veelal opgetreden in het Maastrichtse, de stad waar ze sinds enkele jaren woont. Haar kinderen zijn inmiddels groot, “dus het kan weer” vertelde ze ondanks in het L1 programma “Goeiemiddag Limburg”. Hier vertelde ze ook over haar samenwerking met pianiste Gisela Douwes. Met Douwes geeft ze concerten in zorgcentra’s.  De optredens van het duo zijn een lichtpuntje voor de vele ouderen die door de bezuinigingen keihard worden getroffen. Ook zal ze met Douwes haar medewerking verlenen aan een groot Frans themaconcert in het Belgische Kanne.

Van den Akker is naast de vele Joop van den Ende musicals vooral bekend geworden door Alfred J. Kwak. De stem van dit eendje heeft Van den Akker in zowel Nederland als Duitsland ingesproken. De Duitse titelsong van Alfred J. Kwak   “Warum bin ich so frölich” heeft meer dan 5.000.000 views op YouTube. “Hoe uniek is dat, een Nederlandse zangeres met 5.000.000 views op YouTube”.

Het succes van dit nummer is reden genoeg om samen met jazzpianist Coen van Dam te werken aan een gezamenlijke voorstelling. Komend theaterseizoen zal ze met van Dam een aantal Try Out voorstellingen spelen van deze voorstelling. In theaterseizoen 2015-2016 mikt het duo op een grote landelijke tournee. “Die tournee wordt mijn grote comeback. Terug naar de plekken waar ik met o.a. Cyrano, de Jantjes en Rex stond, maar dan met mijn eigen voorstelling!”. 

Maar Ryan heeft nog een droom. Met het nummer van Alfred J. Kwak zou ze ontzettend graag samen met André Rieu willen optreden. Het liefst op het Maastrichtse Vrijthof. De stad met het wereldberoemde plein waar ze in 1985 afstudeerde aan de Toneelacademie, waar haar kinderen nu volwassen worden en dan nu bijna 30 jaar later op het podium daar met Rieu. De cirkel is dan écht rond !

Ze hoopt dat het hele Vrijthof “Waarom ben ik zo vrolijk” meezingt, terwijl Rieu het door Herman van Veen gecomponeerde nummer speelt. Een tour met Rieu door Duitsland is ook een droom, want daar daar is ze met haar stem zeer geliefd, evenals samen met Coen van Dam te kunnen optreden in allerlei Duitse tv shows.

http://www.l1.nl/video/goeiemiddag-limburg-16-jan-2014

‹‹ Castingshows      Theaterseizoen 2014/2015 ››