Cultuurmarkt Antwerpen
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Niet alleen Amsterdam staat dit weekend in het teken van cultuur, op zondag is het ook in Antwerpen een cultuurfestijn.

SPORTPALEIS GROUP STELT NIEUWE SEIZOEN VOOR OP CULTUURMARKT VLAANDEREN

ANTWERPEN, ZONDAG 28 AUGUSTUS — STAND OP DE GROTE MARKT

De Sportpaleis Group, uitbater van de theaters Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent, Ethias Theater Hasselt en de arena’s Antwerps Sportpaleis, Lotto Arena, Vorst Nationaal, Ethias Arena en Grenslandhallen Hasselt, stelt nu zondag 28 augustus van 11.00 tot 18.00 uur zijn nieuwe seizoen voor op de Cultuurmarkt van Vlaanderen in Antwerpen. De groep heeft dit jaar zijn stand op de Grote Markt en verwelkomt er samen met Radio 2 enkele artiesten voor een babbel. Wie inschrijft op de nieuwsbrief maakt kans op het winnen van een theaterabonnement naar keuze.

Zondag 28 augustus vindt van 11.00 tot 18.00 uur in de historische Antwerpse binnenstad de 21ste editie plaats van de Cultuurmarkt van Vlaanderen. Op een 25-tal binnen- en buitenlocaties kan het publiek zich informeren over het aanbod van het nieuwe cultuurseizoen. De Sportpaleis Group stelt dit jaar op de Grote Markt het programma voor van zijn acht zalen. Samen met Radio 2 worden ook enkele artiesten verwelkomd. Marc Pinte praat met hen in zijn zondagnamiddagprogramma ‘Tussen Pot en Pinte’, dat dit keer dus live vanop de Grote Markt in de ether gaat. Night of the Proms maakt er ook de laatste naam op zijn affiche bekend.

Gasten van Sportpaleis Group en Radio 2 zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):
 
12.15 uur Dana Winner over haar concerten in Ethias Theater Hasselt, Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen
12.40 uur Bekendmaking laatste naam voor Night of the Proms in Sportpaleis en Ethias Arena
13.15 uur Jonas Van Geel en Jelle Cleymans over Pappie loop toch niet zo snel, hun show samen met Maggie MacNeal en Gert Verhulst in Capitole Gent
13.40 uur Deborah De Ridder over Chaplin de musical in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen
14.15 uur nog niet bekend
14.40 uur Hans Peter Janssens en Ann Van den Broeck over Evita de musical in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen
15.15 uur Herman Van Hove over In de schaduw van Toon Hermans in Capitole Gent
15.40 uur Shauni Rau en Thomas Van Goethem over Rapunzel de Sprookjesmusical in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen

Publiek maakt kans op een theaterabonnement

Tijdens de Cultuurmarkt deelt de Sportpaleis Group zijn seizoensbrochure uit en maken de aanwezigen kans op het winnen van een theaterabonnement door in te schrijven op de nieuwsbrief. Na 17 september kiest de spreekwoordelijke onschuldige kinderhand zowel voor Stadsschouwburg Antwerpen als voor Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt telkens een winnaar die gratis en mét partner naar tien voorstellingen mag in de desbetreffende zaal.

Kassa Stadsschouwburg Antwerpen uitzonderlijk open

Tijdens de Cultuurmarkt is de kassa van Stadsschouwburg Antwerpen op het Theaterplein uitzonderlijk open van 12.00 tot 17.00 uur zodat het publiek diezelfde dag nog plaatsen voor het nieuwe seizoen kan reserveren. Dit niet alleen voor de evenementen in de Stadsschouwburg zelf, maar ook voor die in Antwerps Sportpaleis, Lotto Arena, Vorst Nationaal, Capitole Gent, Ethias Arena en Ethias Theater Hasselt.

Praktisch

Tijdstip: Zondag 28 augustus van 11.00 tot 18.00 uur
Locatie stand Sportpaleis Group: Grote Markt, Antwerpen
Info over de Sportpaleis Group op de Cultuurmarkt: http://www.sportpaleisgroup.be/nl/cultuurmarkt
Info over Cultuurmarkt Vlaanderen: http://www.cultuurmarkt.be/2016

Op 17 september ook in Gent

De Sportpaleis Group tekent op zaterdag 17 september van 11.00 tot 17.00 uur ook present op de Cultuurmarkt Gent op de Kouter. Ook daar maken de aanwezigen kans op het winnen van een theaterabonnement.

  [ # 1 ] 26 August 2016 04:57 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Music Hall serveert heerlijke voorproefjes
op de Cultuurmarkt van Vlaanderen!

Tijdelijke Cultuurmarktkorting van 15% op alle producties
van seizoen ‘16/‘17!!


Op zondag 28 augustus wordt in Antwerpen met de 21ste editie van de Cultuurmarkt van Vlaanderen, het feestelijke startschot van het nieuwe cultuurseizoen gegeven. Op dit gratis cultuurfeest met reuzegrote infomarkt en live optredens, presenteren 170 organisaties uit de Vlaamse kunst- en cultuursector hun nieuwe programma. Music Hallpalmt komende zondag de Handschoenmarkt in en serveert er aan de voet van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal heerlijke voorproefjes op enkele van de absolute speerpunten van het nieuwe seizoen. Zo kan je tussen 11u. en 18u. al even komen kennismaken en/of meezingen met de cast van ‘Evita’, ‘Rapunzel’ en ‘Chaplin’, je laten verbazen door ‘The Illusionists’, of simpelweg genieten van een verbluffende dansactvan choreografe Isabelle Beernaert. Kom nu zondag dus zeker langs op de Handschoenmarkt - pal tussen de Grote Markt en de Groenplaats - en laat het nieuwe seizoen van Music Hall je smaken!


Voor het volledige programma van zondag, surf naar http://www.musichall.be


Tijdelijke Cultuurmarktkorting van 15% op alle producties!!


Naar aanleiding van de Cultuurmarkt van Vlaanderen, pakt Music Hall ook uit met eentijdelijke korting van 15% op tickets voor alle producties van het Music Hall-seizoen ‘16/‘17! Surf naar http://www.musichall.be voor het volledige aanbod en genietvanaf vandaag tot en met zondag 28 augustus van deze mooie korting!

  [ # 2 ] 26 August 2016 04:58 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT: Theater Elckerlyc blikt vooruit op een topseizoen 2016 - 2017 met een gevarieerde seizoensbrochure en opvallend veel grote namen.

25 augustus 2016 - Antwerpen

Traditiegetrouw gaat het nieuwe theaterseizoen van start met de Cultuurmarkt in Antwerpen. Deze keer op 28 augustus. Theater Elckerlyc is er alvast aanwezig met een schitterende, nieuwe seizoensbrochure met een bijzonder gevarieerd aanbod. Trending: grote komedies met bekende namen en een mooi aanbod aan kindervoorstellingen.

WINTERREVUE ALL THE WAY
Het aanbod 2016-2017 is veelzijdig. Alles opnoemen is onmogelijk, maar enkele uitschieters zijn zeker niet te missen: In december gaat de tweede WINTERREVUE in regie van Stany Crets in première. Er zijn alvast enkele mooie namen bekend gemaakt met o.a. Lisa Van Rossem, de laatste twee kleppers op de affiche maakt Theater Elckerlyc begin oktober bekend op een persmoment in aanwezigheid van het volledige team en cast van de Winterrevue. Een voorsmaakje van de definitieve affiche is de primeur voor de lezers van dit persbericht.

KLEPPERS MET GROTE NAMEN

Iedereen kijkt ook met grote ogen uit naar SCHONE SCHIJN 2 van Uitgezonderd. dat vanaf 6 oktober met een ware sterrencast te zien is in Theater Elckerlyc. Kort daarop zijn alle blikken zeker gericht op A BOMMA!, een spitsvondige komedie van De Komedie Compagnie met niemand minder dan Carry Goossens in de hoofdrol als, jawel, de bijzonder weerbarstige bomma. Deze cast wordt aangevuld met bekende namen als o.a. Johny Voners, Kadér Gurbuz en Leen Dendievel. De start van 2017 wordt ingezet met een interactieve, spannende succesvoorstelling… De immer populaire Inspecteur Van In, gespeeld door Herbert Flack, komt met een nieuwe theatercreatie van ASPE naar het theater. Aspe, Het Dodelijk Jubileum wordt zonodig nog spannender met een schitterende cast waaronder Jelle Cleymans en Mathias Vergels.  Nadien is er weer tijd voor een flink streepje, zorgeloze humor met DE SCHAAR ERIN! waarin Dirk Van Vooren en Christophe Stienlet de hoofdrollen spelen. In dit rijtje durven we ook een concert toe te voegen. Niels De Stadsbader klapt uit te biecht met een vierkoppige band in Theater Elckerlyc en dat wordt vast een straffe live-belevenis voor alle muziekliefhebbers. 

KINDEREN AAN DE TOP
Opvallend dit seizoen, is een uitgebreid aanbod aan kindervoorstellingen in Theater Elckerlyc. Een mooie evolutie voor een theater dat er prat op gaat het gezelligste stadstheater van het land te zijn. Daar moet de hele familie zich dus welkom voelen. Prinsessia, Bumba, Peppa Pig en Dirk Scheele komen alvast een bezoekje brengen aan hun kleine vriendjes. Het Zandkasteel trapt de kindervoorstellingenreeks af op zondag 11 september aanstaande.

HEERLIJK DRUKKE SEPTEMBERMAAND IN THEATER ELCKERLYC
Variatie troef in september in Theater Elckerlyc. Op 14 september geeft succesauteur Pascale Naessens tekst en uitleg bij “Puur eten dat je gelukkig maakt”, op 19 september vinden er tientallen grote musicalnamen hun weg naar het podium voor het steunconcert “The sound of Judas” tvv Judas TheaterProducties en op 25 september gaan Janine Bischops en Frank Van Erum in première met hun theatertour van HET LAATSTE WOORD. Allen daarheen!

THEATER ELCKERLYC BLIJFT INNOVEREN
Vanaf dit seizoen zijn 99% van de tickets te koop via http://www.elckerlyc.be. Dit gebeurt via een gebruiksvriendelijk online aankoopproces. Theater Elckerlyc ondersteunt ook PassBook van Apple. Op deze manier kun je met één swipe op je telefoon je aangekochte ticket laten screenen aan de theaterdeur. Geen papieren ticket meer nodig dus. Je ticket zit immers in je telefoon. Deze aanpassing past perfect in de filosofie voor een vernieuwend en toegankelijk theater voor iedereen.

WELKOM OP DE CULTUURMARKT OP 28 AUGUSTUS
Het aanbod is te groot voor één persbericht. Theater Elckerlyc geeft bijzonder graag afspraak op de Cultuurmarkt aanstaande zondag. Heel wat acteurs komen er ook even langs op de stand op de Groenplaats én iedereen kan er een mooie, nieuwe seizoensbrochure meenemen. Het volledige aanbod 2016-2017 is natuurlijk ook online te consulteren op http://www.elckerlyc.be

  [ # 3 ] 28 August 2016 10:23 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Vandaag was het lekker weer in Antwerpen, dus een aangename cultuurmarkt. Toch vraag ik me elke keer weer af of er wordt nagedacht over de totaalprogrammering, want waarom plan je twee dingen in het zelfde genre precies zo dat je ze niet allebei kunt zien. Zo heb ik Chaplin overgeslagen, omdat ik nieuwsgieriger was naar Lotje, en ik dacht dat in de 10 minuten die er voor Chaplin stond vast niet meer getoond zou worden dan ik op de Musical sing a long televisiebeelden zou kunnen terugzien. Of dat klopte, weet ik dus niet.

Duidelijk is wel dat ook Vlaanderen waarschijnlijk geen topjaar gaat beleven. Rapunzel, met een of andere Voice-ster waarvan ik de naam niet kon verstaan, maar die nergens in uitblonk, ook zang niet. Tegenspeler Thomas van Goethem speelt zijn rol wel leuk, maar is in zijn zang ook geen uitblinker. Als dan ook de songs zeker niet tot de beste Van Hoornes gerekend mogen worden krijg je een vrij pover optreden.

Nog schokkender was de voorsmaak van Evita, waarvan ik hoorde dat de cast al weken aan het repeteren was. Sebastien de Smet zong een mooi nummer, maar wat hij aan het spelen was, geen idee. Ann van den Broeck zong ook prima, maar zag er niet uit, en wat het ensemble aan dans liet zien leek echt nergens op.  Van enige professionele choreografie leek in ieder geval geen sprake. Natuurlijk zong Hans Peter Janssens zijn partijen degelijk, maar kon mijn zorgen over deze aanstaande grote productie niet wegnemen.

Chaplin heb ik dus gemist, net als de optreden van de illusionist van The Illusionists. De man moest uit Portugal komen en had dermate veel vertraging dat in ieder geval de eerste twee geplande optredens vervielen. Jammer, want ik hou wel van goed ilusie-werk. Of misschien was hij er wel, want vlak voor het tweede ingeplande moment wist een onzichtbare hand het metershoge doek van Musicalhall,  naast het podium in de stand daar, op te tillen en naar beneden te laten kletteren. Zo te zien bovenop de hoofdrolspelers uit Evita.

Het leukste optreden van de dag zag ik in het Fakkeltheater (het heeft weer een H), Jeugdtheater Ondersteboven met Lotje was reuze schattig en charmant, en had ook nog eens lekkere muziek.
Bij Volmaakt van So What? Productions had ik duidelijk een ander beeld. Het lijkt erop dat dit geen musical wordt, maar meer een revue-achtige show. Niet onaardig, al kon de muziek me absoluut niet boeien.


De Sisters of Swing van De speling werd een soort seizoenspresentatie,al was deze wel van een heel kneuterig niveau, wat voor een amateurgezelschap wel zo zijn charme heeft.  Jammer is het wel dat zo goedbedoelde voorstellingen niet helemaal uit de verf komen. Zoals het onversterkte Killing time, dat door omgevingsgeluiden niet te volgen was, maar normaal ook in de minizaal Kleine Fakkel staat. Met Stepping out zouden leuke dingen kunnen gebeuren, My Fair Lady was meer een feest van herkenning. En de openingsact was aardig, maar kon niet tonen waarom deze voorstelling op veler verzoek wordt herhaald.
Tenslotte travestie-show Cabaret Follies: die was leuk, al worden de acts wel wat te veel uitgemolken. Just de kortste act was het sterkst, een duo-act rond big spender. Wel opvallend: toen de drie artiesten werden voorgesteld aan het einde van de show zat ik op nog twee anderen te wachten. Bleken dus dezelfde mensen te zijn geweest, maar met een totaal ander uiterlijk. Sterk.

Natuurlijk Judas Theater gesteund door vriend te worden: ondanks dat dit door het gladde drukwerk nauwelijks te doen was op papier. Maar voor wie het nog niet deed: het kan nog via hun site ook.

Al met al niet de meest indrukwekkende voorproefjes, maar zeker een leuke dag.

  [ # 4 ] 29 August 2016 06:59 AM
Ensemble
RankRankRank
Totaal aantal Reacties:  54
Geregistreerd  2014-05-09

Evita was inderdaad niet geweldig. Ik had nog mijn twijfels om tickets te kopen , maar nu weet ik zeker dat ik deze ga overslaan.

Het voorstukje van Chaplin was inderdaad hetzelfde als op de Musical Sing-a-Long, alleen was “Houden dan de mensen niet meer van mij ” langer en was er nadien nog een ensemblelied met Deborah De Ridder , Sven Tummeleer ( ipv Roel Vanderstukken), Marleen van der Loo en Jeroen Phaff .

   Handtekening   

Ooit, die dag komt ooit, ge moogt dus nooit u dromen laten varen

  [ # 5 ] 29 August 2016 08:35 AM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  789
Geregistreerd  2010-06-30

Moet toch ook nog even wennen aan de nieuwe vertaling van Evita.

  [ # 6 ] 29 August 2016 08:43 AM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Heb het optreden van Evita bekeken op youtube. De choreografie is inderdaad heel slecht en sinds wanneer was Eva pornoblond?

  [ # 7 ] 29 August 2016 09:59 AM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  111
Geregistreerd  2016-04-27

Chaplin verraste me in positieve zin! Ben heel benieuwd naar de show!

Evita vond ik vooral een vreemde keuze in nummers, en vooral lang. Geen shownummer als Buenos Aires of And the money kept rollin in.. Vreemd en gemiste kans! Die twee keer acht dans van nu gaf helaas niet echt goed beeld vrees ik! Echter weet ik uit bronnen dat de cast voor het laatst heeft gerepeteerd in juni en pas weer halverwege september verder zal gaan.

  [ # 8 ] 29 August 2016 10:19 AM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  2666
Geregistreerd  2005-01-21

jonahke - 29 August 2016 08:35 AM

Moet toch ook nog even wennen aan de nieuwe vertaling van Evita.

Om te huilen was de vertaling, ik kan er slecht tegen als er niets over blijft van de oorspronkelijke rijmschema’s.

martijn-j - 29 August 2016 08:43 AM

Heb het optreden van Evita bekeken op youtube. De choreografie is inderdaad heel slecht en sinds wanneer was Eva pornoblond?

‘Heel slecht’ is nog vriendelijk uitgedrukt, de gemiddelde amateurgroep doet dit beter. Daar moet ik eerlijk bij zeggen dat ik het al erg moeilijk vond om de choreograaf serieus te nemen na het zien van het eerste filmpje over de repetities op facebook van een paar weken geleden. Ik ben bevooroordeeld.