Zeg Ken je 't verhaal van de tweelingbroers? Zo eender hun start, zo anders hun koers Ui een Schoot geboren, op een dag verwekt Hoe een broer mag blijven, de ander vertrekt. En ken je de tweelings droevige dood? Wisten niet dat hun naam werd gedeeld, Tot de dag van hun dood, Zo heeft het noodlot lang met hun levens gespeeld Aanhoor het verhaal van zijn lot en zijn tol. Verhaal van een moeder zo wreed. Voer haar ten tonele en vraag naar haar rol, Hoe het kwam dat ze deed wat ze deed.
Bloedbroeders vertelt het verhaal van Mrs. Johnstone die in een arme wijk van Liverpool woont. Op een dag verneemt ze dat ze opnieuw zwanger is, ditmaal van een tweeling. Met een kind had ze het net nog kunnen redden maar twee gaat dat echt niet, ze is gedwongen om een kind af te staan. Als huishoudster werkt Mrs. Johnstone bij Mrs Lions. Zij is kinderloos en stelt dan voor om een van de baby’s aan haar af te staan. De twee moeders sluiten een pact dat de broers nooit van elkaars bestaan mogen afweten. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want bij het spelen ontmoeten ze elkaar toevallig en ontstaat al snel een hechte vriendschap. De band tussen de twee broers lijkt nooit stuk te gaan totdat…
Met Bloedbroeders hoopte Studio 100, die voor deze gelegenheid de naam Nieuwe Boulevardtheater aannam, de eerste stap te zetten naar het maken van haar eerste volwaardige volwassen musical. Is het hen gelukt? Ja hoor, met glans zijn ze erin geslaagd. Waarom zijn ze erin geslaagd? Omdat men geen gebruik gemaakt van gigantische decors, juist de eenvoud van het decor en de belichting en de erg vlotte overgangen sieren het stuk. Ook weet regisseur Koen van Dijk het dramatische verhaal met zijn vele thema’s zoals, bijgeloof, liefde, klasse, schuld, haat en natuurlijk vriendschap op een eenvoudige meeslepende manier met de nodige emotie te vertellen. Het thema “liefde” herken je het best in de twee moeders, zij uitten de liefde voor hun zoons elk op een eigen speciale wijze. Maar vooral het thema “bijgeloof” gaat een belangrijke rol spelen, de verschillende opeenvolgende gebeurtenissen in het verhaal zijn hier immers aan te wijten. Het tragische einde van het verhaal is hier dan ook een heel mooi voorbeeld van. En dan heb je nog het belangrijke thema"vriendschap”, langzaam maar zeker groeit de vriendschap tussen Mickey en Eddie, maar deze valt weg als Eddie gaat verhuizen en wanneer Linda en Mickey meer willen dan alleen maar vriendjes zijn. Uiteindelijk neemt ze dan ook een dramatische wending en verandert ze in jaloersheid, vanwege Eddie’s relatie met Linda. Ook dit draagt bij tot het trieste lot van de tweelingsbroers. Deze 3 hoofdthema’s vormen de echte ruggengraat van het verhaal. Naast de regie zorgde duizendpoot Koen van Dijk ook voor de vertaling van de Vlaamse versie van de West-End klassieker. Het Antwerpse accent dat hij de cast aanmeet, geven de komische noten in het stuk nog wat extra elan.