In Amsterdam werden de spelers en creatives van de nieuwe oorspronkelijke musical voorgesteld. Marleen van der Loo, aanvoerdster van de driekoppige cast, gaat een zwaar jaar tegemoet. 1953 De Musical, waarin ze komend seizoen ook een rol speelt, is nou niet echt een dijenkletser en de thematiek van Een leven zonder jou is eveneens alles behalve luchtig. Zij gaat de rol van moeder Roos vertolken in dit stuk dat gebaseerd is op het bekroonde boek “Als Rozenblaadjes Vallen” van de Vlaamse schrijfster Brigitte Minne. “Dat is ieders moeders nachtmerrie: dat je je kind te vroeg moet loslaten”. Geen gemakkelijke rol dus, maar wel één waar Marleen bijzonder veel zin in heeft. “Dit is een soort rol waar elke musicalactrice van droomt”. Naast Marleen speelt Pieter Van Nieuwenhuyze de rol van zoon Wim en Lotte Geertsma die van zijn vriendin Iris.
Alhoewel euthansie een belangrijk onderwerp is dat in deze musical aan bod komt, gaat Een leven zonder jou in essentie over liefde en loslaten. In het begin van de voorstelling opent Wim een kistje met brieven die zijn overleden moeder Roos voor hem heeft geschreven. Als Wim gevoelens krijgt voor zijn buurmeisje Iris wordt zijn worsteling met het verwerken van het verlies van zijn moeder alleen maar groter omdat hij zoveel van haar in Iris herkent. Hij komt in een achtbaan van emoties terecht en herbeleeft de laatste weken voor de dood van zijn moeder.
Het is de opzet van het creatieve team om het publiek deel te maken van de voorstelling. “De toeschouwers — en hun gevoelens- worden op een directe manier aangesproken. Emoties zijn niet alleen voorbehouden voor het op podium. Ook in de zaal klinkt een lach, vloeit een traan”. Het intieme mini optreden dat de 3 hoofdrolspelers in het M-Lab gaven, illustreerde dit streven op treffende wijze. Onder de pianobegeleiding van componist Rory Six, kwamen de tekst en boodschap van de door Andre Van Hest vertaalde songs, op een pure en directe wijze over.
In het gesprek dat Musicalworld met componist en schrijver Rory Six had, legde deze het geboorteproces van zijn “kindje” uit. De in België opgegroeide maar inmiddels in Wenen wonende Six was op zoek naar interessant materiaal om een zelfgeschreven musical te maken. Hij kreeg het boek van Minne in zijn handen gedrukt: “Hier moet een mooi stuk van te maken zijn”, werd eraan toegevoegd. Samen met vriend en collega Kai Hüsgen en Ellen de Clercq ging hij aan de slag om het verhaal te bewerken tot een musical. Dat leidde in eerste instantie tot een conceptalbum. En niet het minste ook. Niemand minder dan Pia Douwes, Lucy Scherer en Thomas Hohler zongen de door Six geschreven nummers in het Duits in. Wenn Rosenblà¤tter fallen, ein Musical über Sterbehilfe, uitgebracht onder het Sound of Music label, werd een succes en kwam in de top 5 van de Duitse Musicalchart terecht.
In 2009 ondergaat het stuk enkele veranderingen. Zo wordt er een tweede akte en enkele songs toegevoegd en verandert de titel in Ein Leben ohne Dich. Begin 2010 is er een workshop in Wenen en wordt het stuk in het Raimund Theater voor het eerst opgevoerd. Omdat een aantal gewenste acteurs voor de hoofdrol op dat moment niet beschikbaar was heeft Six bij die workshops de rol van Wim maar zelf op zich genomen. De in Duitsland en Oostenrijk gevierde musicalactrice Carin FilipÄić speelde zijn moeder en Leigh Martha Klinger zijn vriendin.