X

Wist je dat?

Je kunt met de slider zelf bepalen of je nu meer het artikel wilt lezen of de videoreportage wilt bekijken.

Perspresentatie

Happy Birthday Bowie - Lazarus viert David Bowie-week

Woensdagavond, op de geboortedag van David Bowie startte Stage Entertainment een speciale Bowie week met extra activiteiten rondom de voorstelling Lazarus. Inclusief VIDEO met Dragan, Noortje Herlaar, Thomas Cammaert, Esmee Dekker. Met beelden van Noortjes interpretatie van Bowie-klassieker Changes.

Gebruik de slider om te bepalen wat je het meest wilt zien.

Woensdagavond, op de geboortedag van David Bowie startte Stage Entertainment een speciale Bowie week met extra activiteiten rondom de voorstelling Lazarus.  Lazarus is een musical met muziek en teksten door de Britse muzikant David Bowie. De musical werd voor het eerst opgevoerd in december 2015 en was een van de laatste werken die Bowie afmaakte voor zijn overlijden op 10 januari 2016. Op 13 oktober 2019 ging de musical in première in het DeLaMar theater.

Quote

Vervolgens verschijnt op het Hirschgebouw een videomappingprojectie van het David Bowie Lazarus posterbeeld.

We begonnen de avond in Café Americain met speciale optredens van Noortje Herlaar en Juliana Zijlstra en een toespraak van Stage Entertainment directeur Albert Verlinde. Om vervolgens naar het balkon van de Amsterdamse Stadsschouwburg (tegenwoordig beter bekend als ITA) te gaan.
Hier vindt de onthulling plaats van ‘een lichtkunstwerk met een groot portret van David Bowie’. Op een iets te volgepropt balkon vind in een onhandig onthullingsmoment plaats waar hoofdrolspelers Dragan Bakema en Noortje Herlaar een krachtstroomkabel in elkaar drukken.
Vervolgens verschijnt op het Hirschgebouw (waar de Apple Store in zit) een videomappingprojectie van het David Bowie Lazarus posterbeeld. Hoewel het een erg mooi eerbetoon aan Bowie is, is het eigenlijk ook een verkapte reclame voor Lazarus. Aangezien naast zijn portret ook ‘Lazarus DeLaMar Theater Amsterdam’ op het gebouw verschijnt.

We zetten onze tocht voort naar het DeLaMar Theater waar op de 4de verdieping de foto tentoonstelling Bowie in Concert te zien is. In de zaal geeft Mr. Toppop Ad Visser een inleiding over David Bowie. Hoewel het niet zo zeer over Bowies werk gaat, maar over de ontmoetingen van Ad en David. Nadat Bowie veel succes heeft met het nummer Major Tom is 1969 blijft het lange tijd stil, Ad besluit om David op te bellen (dat kon vroeger nog gewoon) en hem te vragen wanneer er nieuw materiaal aan komt. Dit telefoongesprek is de start van een vriendschap tussen de twee heren. En Ad vertelt nog wat meer anekdotes en achtergrondinformatie over het ontstaan van Lazarus. Informatie die mij, ik ben niet opgegroeid met de muziek van Bowie, toch wel wat meer houvast gaf voor de voorstelling.

Lees hier Jacco’s 5 sterren recensie van de première.
http://www.musicalworld.nl/artikel/lazarus_verpletterend_mooi

Op 10 januari wordt er voor de voorstelling nog een Bowie Talk gegeven door Ad Visser en de feestelijk Bowie week wordt op zondag 12 januari afgesloten door een speciale Bowie pubquiz gemaakt door acteur Rick McDonald.
Lazarus is nog tot en met 5 april te zien in het DeLaMar Theater en gaat daarna naar Rotterdam, Heerlen en Groningen.


Deel jouw ervaring
08 January 2020
Reguliere voorstelling
Amsterdam
Delamar