X

Wist je dat?

Je kunt met de slider zelf bepalen of je nu meer het artikel wilt lezen of de videoreportage wilt bekijken.

Recensie

RECENSIE EN VIDEO: Revival: feestje op de Parade

Marijn Brouwers en Bill van Dijk zijn te zien in REVIVAL: the Everlasting Boyband of Neverending Glory. Op de parade vormen zij deze eeuwige band samen met Peter Faber en Guus Mulder (The Voice of Holland). Incl. video-impressie van de show en interviews.

Gebruik de slider om te bepalen wat je het meest wilt zien.

Boybands hebben doorgaans een beperkte levensduur. Nieuwe bakvissen willen graag nieuwe helden, zo lijkt het. Maar wat nu als er een soort eeuwig durende boyband zou bestaan. 4 jongens of mannen in verschillende leeftijden, en als er één dood gaat, wordt deze vervangen door een jonge nieuweling. Dat is de gedachte achter de Parade-voorstelling “REVIVAL: the Everlasting Boyband of Neverending Glory”.
Deze boyband bestaat uit Peter (Faber), Bill (van Dijk) en Marijn (Brouwers), en we maken precies het moment mee dat er een nieuweling wordt toegevoegd. Guus Mulder is die Joey McIntyre of Nick Carter, die jeugdige spring in ’t veld, die nog kan zingen ook. En zo verandert bij zijn verschijnen de treurmuziek van ‘St. James Infirmary’ in vrolijkere noten.  Wat volgt is een bonte mengeling van songs, soms met de bekende boyband danspasjes (die Peter aan zich voorbij laat gaan), dan weer met de blik op dat ene meisje in de zaal. Deze voorstelling hoeft dit meisje niet flauwgevallen de zaal uit te worden gedragen, maar met de clichés wordt op deze manier leuk gespeeld. Naar mate het optreden vordert wordt het publiek ook steeds enthousiaster. Een hippe mengeling van allerlei songs (van Kiss tot the Beatles, van Backstreet Boys tot Duitse hoempa, van Jackson 5 tot Queen zorgt ervoor dat het dak eraf gaat (ok, het is tentzeil, maar toch). Eerder ging Wannabe er al in als koek, en Avicii’s You Wake Me up kan eveneens op veel vocale bijval rekenen.
Wat de feestvreugde verheugd is de zevenkoppige liveband; met name de drie blazers zorgen voor een minder glad geluid dan we doorgaans op de radio horen, maar de energie is onweerstaanbaar. Uiteraard is image een ding. De heren zijn allen in zwart en wit gekleed, en voorzien van dezelfde lichtblauwe handdoek. Onderscheid is zit ‘m vooral in het schoeisel; hetzelfde merk en uiterlijk, maar verschillende kleuren.

Wie een wat meer verhalende musical als “Altar Boys”verwacht komt bedrogen uit. “Revival” is uiteindelijk niets mee dan een concert, al zit er wel een klein verhalend laagje onder. Maar wie Bill van Dijk (samen met de jongere twee) eens heel behoorlijk rappend uit zijn dak wil zien gaan, Peter Faber iets wil horen zingen dat in zijn ruwheid lekker klinkt, moet zeker eens gaan kijken. En voor iedereen die de Parade bezoekt is dit een goede keuze als feestelijke afsluiter.

Alleen vandaag 9 juli is de voorstelling aangevuld met een big band.



06 July 2015
Première
De Parade (Wisselende steden)
Reizende Schouwburg


Over de auteur

Jeroen schreef dit artikel voor jou

Jeroen

Jeroen is sinds 2005 redacteur van Musicalworld. Hoewel Jeroen al jong in aanraking kwam met theater, is zijn passie voor musical pas deze eeuw tot volle bloei gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de eerste voorstelling van Cats, en de Nederlandse versie van Oliver uit 1999, op basis van de film al een van zijn favorieten, was de eerste voorstelling die hij meermaals zag. Toch waren deze bezoeken eerder sporadisch dan frequent. Sinds hij redacteur is van Musicalworld bezoekt hij meer dan 100 voorstellingen per jaar. Jeroen is de Musicalworld-specialist op het gebied van familievoorstellingen en kindervoorstellingen. Hij is tevens de correspondent voor Vlaanderen. Ook in Duitsland en Engeland (Londen) is hij regelmatig te vinden. Hij doet ook verslag van amateurvoorstellingen die voor neutrale toeschouwers de moeite waard zijn. Tot zijn favoriete musicals behoren naast Oliver! meer musicals met kinderen in de hoofdrol. "Billy Elliot" is zijn all-time favorite, maar daarnaast moeten zeker "Whistle down the Wind", "Matilda" en "The Secret Garden" worden genoemd. Daarnaast zijn Chicago, Come from Away, Spamalot en Soho Cinders voorstelling met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Hoogtepunten in het jukebox-genre: Our House, Ich war noch niemals in New York en Ich Will Spass? (en voorganger Doe Maar). Favoriete Nederlandse producties zijn: Ganesha (een Perfecte God), Lelies, Wat zien ik? en Kuifje. Naast het bezoeken van musicals is hij een frequent bezoeker van attractieparken. Favoriete park in Europa is Europa Park (met een uitgebreid entertainment programma). Naast deze tijdverslindende hobby is Jeroen ook nog werkzaam in de ICT.

Meer van Jeroen

Meer artikelen van Jeroen

Delen